Historiek

In 1990 richten twee vrienden (Patrick Pevenage en Hendrik Glorieux) een minivoetbal club op in Merelbeke, onder de naam MVC Saintex (de naam van de firma van Hendrik).

Tot in het seizoen 1996-97 speelde de club voornamelijk  in de provinciale reeksen

Kort daarna werd de naam van de club gewijzigd in MVC Synergie Merelbeke (de naam van de nieuwe firma van Voorzitter Glorieux) en werd doorgestoten naar de nationale reeksen, om in 2004 de 2e nationale te bereiken.

Dit bleek het maximale bereikbaar.   Dankzij het aantrekken van 7 nieuwe spelers en voornamelijk het aanwerven van Kristof Corijn als nieuwe coach, werd een nieuwe stap gezet in de verdere ontwikkeling van de club.

In het seizoen 2005/2006 werd een eerste droom verwezenlijkt, het doorstoten naar 1e nationale.

Dit was echter maar van korte duur, want een jaar later zakte de ploeg opnieuw naar 2e klasse.   Daar verbleven we tot het seizoen 2009/2010, waar de club, onder leiding van de nieuwe coach Sven Vollaert, opnieuw kon doorstoten naar 1e nationale.

Van dan af ging het crescendo voor de club.   In het seizoen 2012/2013 behaalden we, onder de kundige leiding van ex-speler en succes coach Tom van Wonterghem, niet alleen de eerste landstitel, maar bereikten we ook de finale van de Beker van Belgie.

Deze eindstrijd verloren we tegen Kelderke Erwetegem.

Daarna volgde een periode van enkele mindere jaren, maar ook van uitzonderlijke top seizoenen.

Coach Van Wonterghem moest afhaken (werd T2 bij veldvoetbalploeg Dikkelvennne) en werd vervangen door wat later zou blijken een toptransfer te zijn coach Dimitri Hautekeete.

Tot op heden behaalde MVC Synergie Merelbeke,

  • 4 landstitels
  • 4 bekerwinsten
  • 3 x de supercup

Nog uitzonderlijk is dat wij in de laatste 10 jaren ook 2 x de triple hebben gerealiseerd

In 2019 werd een samenwerking aangegaan met de team's (4'nationale & jeugd) van Bassievrienden Zwalm nadat een jaar eerder hun ploeg in 1'nationale er de brui aan gaf.  Hendrik Glorieux, Dimitri Hautekeete en Dave Sadonius staken gezamenlijk hun schouders onder dit nieuw project en zo de toekomst van een prachtige club te vrijwaren.

In 2020 werd besloten om alle jeugdploegen te centraliseren en nog slechts in 1 sporthal te spelen te Oudenaarde wat met zich meebrengt dat er nieuwe plaatsnaam werd gebruikt.  Vanaf toen gingen we verder onder de naan MVC Synergie Domino Oudenaarde.

 

Na de coronacrisis waarbij gedurende 2 seizoen amper werd gevoetbald, kwam de vraag van Domino Trappen Oudenaarde om een eventuele fusie te bekijken.  Na weken onderhandelingen en overleg werd begin 2022 de nieuwe club MVC Synergie Domino Oudenaarde boven het doopvont gehouden.   Versterking in alle jeugdcategorieën en ondersteunende medewerkers maken van  deze nieuwe club een toonaangevend beeld voor de toekomst.

 

MVC Synergie Domino Oudenaarde wordt aanzien als de best voetballende club  in het minivoetbal wereldje

We hopen dit in de komende jaren te kunnen aanhouden